5 de maig 2006

El Congrés Delta + 10

Aquesta tarda ha començat a Amposta el 2n Congrés sobre Desenvolupament Sostenible i Conservació del Delta de l'Ebre, congrés Delta + 10, com se'l coneix. Des del meu punt de vista l'organització del congrés és àgil i eficaç i les intervencions, tant dels ponents com de la resta de congressistes, són en general força interessants. Avui hem parlat, entre d'altres coses, de règim hidrològic i cabals ambientals, -quasi res-, i com és natural, en el taller on hem treballat el tema s'han posat damunt la taula temes com els nous regadius, els nous embassaments, la gestió de les hidroelèctriques...

No ha faltat qui semblava confrontar la protecció del medi amb el desenvolupament, i els ecosistemes amb l'home i el seu benestar, dibuixant un riu sotmès a les exigències del creixement, oblidant que tot desenvolupament o és sostenible o no és res.

La definició del règim hídric de l'Ebre serà complexa. Em quedo amb l'idea bàsica que ha exposat magníficament el ponent Rafael Sánchez, de l'UEA-IRTA: ens hem d'acostar al que era el règim natural del riu abans de les preses i les detraccions fetes per l'home, és a dir, apropar-nos al màxim als paràmetres naturals. Els càlculs són complicats, però la feina és imprescindible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada