19 d’abr. 2006

La remodelació del Govern

La notícia m'ha arribat per telèfon. Estava potinejant l'ordinador quan una amiga m'ha dit des de Vic que TV3 havia interromput les emissions per a anunciar la remodelació del govern de Catalunya. Ara (un quart de dotze de la nit) estic pendent de la ràdio i encara no hi ha res definitiu, però sembla que el conseller Milà és un dels que cessen.

Hi haurà temps per a l'anàlisi política, però a cop calent em dol l'anunciat cessament d'en Salvador Milà, el conseller del govern a qui he tingut més ocasió de tractar. Milà és un home honest i amb una capacitat de treball impressionant, que ha posat en la funció per a la què va ser nomenat tot l'esforç de què és capaç.

Diuen que la política és l'art d'allò que és possible i moltes vegades no es pot assolir tot el que es vol. Cada cop és més gran la sensibilització per tot el que afecta al medi ambient però al mateix temps és també normal que les polítiques mediambientalistes xoquin amb inèrcies i realitats de difícil superació i qui les ha de tirar endavant es troba moltes vegades entre dues incomprensions: la dels que consideren que no es fa tot el que s'hauria de fer i la dels que entenen que s'obstrueix el desenvolupament i el creixement.

Milà ha viscut aquesta situació sense defugir els problemes, encarant-los amb il·lusió i amb voluntat d'entesa i em consta la seva ferma dedicació a treballar per la sostenibilitat de les Terres de l'Ebre, tot i ser conscient -com és obvi- que mai s'aconsegueix contentar a tothom. En el procés tot just engegat d'elaboració del Pla Integral de Protecció del Delta de l'Ebre, Milà va voler que fos el Territori, amb la participació més àmplia possible, l'autèntic protagonista.

En aquesta nit d'anuncis pendents de confirmació em sembla d'estricta justícia fer aquest modest reconeixement a Salvador Milà.

3 comentaris:

  1. Què et sembla la remodelació? No conec massa la gent nova però, Vendrell no era la persona més indicada, donada la mala imatge conreada darrerament.

    ResponElimina
  2. A mi també em dol que canvien al Milà i mes ara que ja te molts temes encarrilats,
    Tot i que hi ha coses en les que no estic d'acord, crec que ha fet tot lo bé que ha pogut la seua tasca,
    Voluntad i ganes de treballar i fer treballar als demes, no li ha fet falta i això en una conselleria desagraida,com és la de mediabient, ja és molt,

    El fet de que els sectors empresarials se n'alegren de la seua substitució és un simptoma de que la seua feina ha estat ben feta,
    en quan als sectors mes conservacionistes i les seues discrepàncies en alguns aspectes, també són llògiques, perque el camí penden de fer en temes mediambientals és tan llarg, que encara que aquests anys s'ha avançat prou, queda molt de camí per fer encara, això fa que no que els semble poc, els esforços fets

    Esperem que el proper conseller de mediambient tingue les coses tan clares com en Salvador i tantes ganes de batallar amb la resta de conselleries com ha tingut aquest,

    sort als dos!!!!!!!

    ResponElimina