6 de nov. 2006

L'entesa

Sembla ser que tindrem govern del PSC, ERC i ICV-EUiA. El dia 2 jo ja manifestava que aquesta era l'opció més plausible i per la què jo apostava. A allò que vaig dir em remeto. Del pacte que ha portat al futur govern d'entesa (nom amb una clara tradició a la política catalana) en destaco els següents aspectes:

1.- És un pacte fet absolutament des de Catalunya, apartant-se de l'escenari previsiblement desitjat pel PSOE, que s'hauria sentit més còmode amb un acord PSC-CiU, el que s'ha anomenat la sociovergència.
2.- Ha estat fet discretament i en un temps rècord, evitant així un major pes de les pressions de tot tipus que s'haurien manifestat amb més força en un procés de negociació llarg.
3.- Evidencia, certament, la capacitat de decissió autònoma del PSC, que ha fet política en clau catalana.
4.- Mostra la clara vinculació d'ERC al projecte de polítiques socialment progressistes encetat amb el tripartit.
5.- És la plasmació de l'aposta d'ICV-EUiA clarament explicitada al llarg del procés electoral.
6.- Naix, pel que sembla, amb el compromís ferm de que el futur govern tingui una total coherència i unitat d'acció. És bàsic que així sigui: un programa i un govern, més enllà de les particularitats de cada força política.

Ara, al mateix temps que s'aprofondeixi en la reflexió del per què tants catalans es van quedar a casa el dia 1 i tants van votar en blanc, a governar seriosament per a resoldre els problemes dels ciutadans, amb respecte per a totes les opcions i voluntat d'entendre's amb l'oposició en els grans temes que ens afecten.

Sort i a treballar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada